Barion Pixel
ALGA-SOKK P 0,5kg uszodai Nagyobb nézet

ALGA-SOKK P 0,5kg uszodai

KVEG0101020009

Uszodavíz-fertőtlenítő szer (granulátum)

Felhasználás: 
Klóros fertőtlenítőszer az előírt vegyszerkoncentráció létrehozására, illetve a bealgásodott víz sokkolására.

Összetétel: Nátrium-diklór-izocianurát-dihidrát 100% (56% klór tartalom)

Tovább

2 024 Ft‎

Hozzáadás a kívánságlistához

Online fizetési partnerünk:
Online fizetési partnerünk:

Adatlap

Kiszerelés0,5 kg
GyártóDinax
Fertőtlenítés módjaKlóros
Vegyszer felhasználási módjaVízfertőtlenítés

További info

Adagolás: 

A megfelelő fertőtlenítő hatás eléréséhez az adagolandó mennyiség 90 g ALGA SOKK 100 m3 medencevízhez. A víz bealgásodása esetén 0,5 kg/10 m3 vegyszert adjunk a medencevízhez. A vizet folyamatosan keringtessük. Amíg a szabad aktív klór szintje a 0,5 mg/l-t el nem éri, a medencét ne használjuk. Automatikus beállítás esetén a szabályozót úgy kell beállítani, hogy a medencevízben mért szabad aktív klór szintje 0,3-0,5 mg/l.

Adagolás kezdő fertőtlenítőszer koncentráció létrehozásához:
Frissen feltöltött medence esetén szükséges a vízben a szabad aktív klór koncentráció használati szintre emelése, ezután ezt lassan oldódó készítményekkel tarthatjuk szinten. 100 m3 medencevízbe 90 g ALGA-SOKK P-t (10 m3-hez 9 g = egy csapott evőkanál) adagoljunk ahhoz, hogy a vízben 0,5 mg/l legyen a szabad aktív klór koncentrációja. A szert egy vödörben oldja fel, és úgy öntse a medencevízhez.

Adagolás sokkolás esetén:
Algásodás esetén 10 m3 medencevízhez oldjon fel 0,5 kg Alga-sokkot 10 liter vízben és elosztva öntse a medence vizébe (ez 28 mg/l szabad aktív klór koncentrációjának felel meg). Ennyi a megengedett maximális, egyszerre adagolható mennyiség, utána újabb adagolás csak a szabad aktívklór szint 1 mg/l érték alá csökkenésekor történhet.
A medencevíz csak abban az esetben használható fürdésre, ha a klórszint magánmedencék esetében 0,3 –1,0 mg/l, közüzemi fürdőknél 0,3- 0,5 mg/l értékre csökken.

Foltos algásodás esetén:
Amennyiben a medence egyes részein, a fenéken vagy más vízszintes felületen (például ülőpad) algásodás alakul ki, az ALGA-SOKK P granulátum odaszórásával helyileg sokkolhatjuk az algás területeket. Miközben a granulátum az algára hullva feloldódik, azon a helyen megemeli a klórkoncentrációt, és az algát elpusztítja. Ezután a lehető legrövidebb időn belül keféljük, porszívózzuk fel az algát. A kezelés végén mérjük meg a medence szabad aktív klór koncentrációját és a medencét csak akkor használjuk, ha nem emelkedett az érték 1mg/l fölé.

Kiszerelés: 0,5-1-5-10-25-50 kg (granulátum)

Összetétel: Nátrium-diklór-izocianurát-dihidrát 100% (56% klór tartalom)

Méréshez:

Klór pH mérőcsík

Klór/pH teszter tablettás

OTH engedélyszám: OTH 4147-3-2008

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Vásárlók, akik ezt a terméket megvették:

30 hasonló termék ugyanazon kategóriában: