LED RGB központi vezérlő doboz Nagyobb nézet

LED RGB központi vezérlő doboz

021002

LED RGB központi vezérlő doboz

Tovább

162 000 Ft‎

Adatlap

Világítás RGB vezérlő

További info

LED-es lámpák változó RGB színekkel és fényattrakciókkal telepíthetők különböző módszerek segítségével. A lámpák közötti alapvető eltérés a világítás változtatásának vezérlésére használt módszer, és a fényattrakciók harmóniája. Ez a vezérlés fenntartható külön-külön minden lámpa esetén, egy beépített PCB panel (nyomtatott áramköri panel) segítségével, "built-in PCB" (2 eres vezeték szükséges) modellként. Alternatív megoldásként lehetőség van központi vezérlőpanelre telepített központi PCB-re is, az összes lámpa központi szabályozásának céljából.

A központi PCB (4 eres vezeték szükséges) típusok jelentik a végleges megoldást a többlámpás (10-nél több lámpa) rendszerekben jelentkező szinkronizálási problémákat illetően és hosszútávú működések esetén. Ennél fogva alkalmazásuk többlámpás rendszerek esetén javasolt. Az ilyenfajta vezérlőpanelek korlátozott számú lámpa esetén megfelelőek. Nagyobb mennyiségek esetén megfelelő számú segédpanelt kell telepíteni.

A lámpák világítási programjának változtatása a rendszer be-, és kikapcsolásával történik, távvezérlés útján. Ennek elvégzése előtt a rendszernek legalább 3-4 percen át működnie kell. Beépített PCB-vel rendelkező lámpák esetén az összes lámpa egy rádiós távvezérlővel, vagy vevővel rendelkező vezérlő dobozhoz kapcsolódik. Ezek a vevők győződnek meg arról, hogy a világítási program megváltozott az összes lámpa esetén - azáltal, hogy azokat be- és kikapcsolják a távvezérlőtől jövő parancs segítségével. Mivel a lámpákban lévő PCB-k és a vevő közötti távolságok eltérőek, 2 órát meghaladó működés esetén szinkronozási problémák merülhetnek fel. Ilyen probléma esetén a rendszert ki kell kapcsolni, majd 7-13 sec elteltével ismét be kell kapcsolni. Ezután minden lámpa tovább működik egyidejűleg egyazon programmal. A központi vezérlődoboz megkönnyíti ezt a szinkronozást. A központi vezérlő távvezérléssel is rendelkezik és vezérelni tudja a világítási programok között az előre-hátra mozgást. Erre a panelre külső időzítő is felszerelhető.

30 hasonló termék ugyanazon kategóriában: