Barion Pixel

"Csináld magad!" - Tavaszi beüzemelés


A tavaszi nyitás alkalmával érdemes elvégezni az ajánlott évente egyszeri vízcserét – tekintettel arra, hogy a téliesítés miatt amúgy is kevesebb víz van a medencében -.


Az esetleg szükségessé váló takarítási munkákhoz durva súrolószert, csiszolóanyagot ne használjunk, mert az kárt tehet a medence burkolatban!


Tavaszi medence beüzemelés lépései:

- tavasszal el kell távolítani a medence téli takaróját és az azt rögzítő vízzsákokat.

- ki kell szedni a medence vízből a fagytesteket,

- pótolni kell, vagy újra tölteni a medence vizét a megfelelő szintre

- vissza kell szerelni az ősszel eltávolított alkatrészeket, össze kell szerelni a gépészetet

- ellenőrizni kell a szűrőben a kvarchomok állapotát

(Amennyiben laza, porózus, akkor csak fertőtleníteni kell. Ha a mészkő kirakódástól kezd összeállni, akkor cserélni kell, vagy savas kémhatású szűrő tisztítóval a mészkőkirakódást ki kell oldani a töltetből)

- medence takarítás, porszívózás

- végül be kell adagolni az uszoda, medence vegyszerekből az induló adagot

- ha a medencénkbe netán valamilyen szennyeződés került, vagy nagyon elvízkövesedtek a medence falai, akkor elengedhetetlen a teljes vízmennyiség lecserélése.

Ha a vízköves réteget nem távolítjuk el idejében, később hatalmas munkában lesz részünk, arról nem is beszélve, hogy a vízköves részek előszeretettel algásodnak be, amit aztán szezon közben porszívóval sem tudunk eltávolítani. A vízkő lerakódást savas kémhatású vízkőoldószerrel lehet eltávolítani.


Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén és szakszerű tanácsokkal látjuk el:

 - 06-70-621-2116 telefonszámon,

-  blabo.vegyszer@gmail.com vagy a blabo@blabovegyszer.hu  e-mail címen

-  kapcsolat menüpontban található formanyomtatványon.