Barion Pixel

Szűrés

Fertőtlenítés módja
Több... Kevesebb
Vegyszer felhasználási módja
Több... Kevesebb
Kiszerelés
Több... Kevesebb
Klór fajtája
Több... Kevesebb
Gyártók
Több... Kevesebb
Ár
0 Ft‎ 128000 Ft‎

Információ

MEDENCE VEGYSZEREK

Az uszoda illetve a medence vize nap mint nap a legkülönfélébb terheléseknek van kitéve. Hamar bekerülnek a medence vízbe  a környezetből származó szennyezőanyagok, az emberi szervezet kiválasztása révén keletkező vagy a víz által ...

Az uszoda illetve a medence vize nap mint nap a legkülönfélébb terheléseknek van kitéve. Hamar bekerülnek a medence vízbe  a környezetből származó szennyezőanyagok, az emberi szervezet kiválasztása révén keletkező vagy a víz által lemosott anyagok (hajszál, izzadság, kozmetikumok). A külső környezeti tényezők (pollen, savas eső, napsugárzás, légszennyezettség) is hozzájárulnak a vízminőség romlásához. Ha igazán örömmel szeretné belevetni magát a frissítő vízbe, célzott vízkezelésről kell gondoskodnia.Medence vegyszereink között bő választékban talál uszodák és medencék vizeinek klóros és klórmentes fertőtlenítésére, algaölésre és mentesítésre, pH szabályozásra, pelyhesítésre megfelelő medence vegyszereket különböző kiszerelésben. Termékeink között megtalálható továbbá a csempe tisztításra, zsírcsík eltávolításra, vízkőoldásra, tavaszi nagytakarításra és téliesítésre használatos vegyszereink is.

BAYROL vegyszerek:

„Az uszodák medencéjének vize él” – mivel naponta változó hatásoknak van kitéve. Az emberek, a környezet és a természet különböző szervetlen és szerves anyagot juttatnak a vízbe. Amennyiben a medence vizet nem kezeljük, akkor rövid idő alatt zavaros pocsolyává válik, mivel a kezeletlen víz a baktériumok és algák szaporodásának ideális közege.  A következőkben leírt egyszerű kísérlettel Ön is nyomon követheti, milyen gyorsan alakulhat át a jó minőségű ivóvíz baktériumokkal fertőzött „ pocsolyává ”.


Töltsön meg egy vödröt vezetékes vízzel, majd hagyja néhány napig állni. Amennyiben ezután a vödörbe meríti a kezét, akkor tapasztalhatja, hogy a vödör falai csúszósak. Ezt a csúszós bevonatot a vödör falán a fertőtlenítés nélküli vízben megtelepült és elszaporodott baktériumok okozták. Amennyiben a vödröt a napon állni hagyjuk, akkor az algák által okozott zöld elszíneződés is megjelenik. Ha az Ön csapvize ezen kívül még viszonylag kemény is, akkor az is feltűnik, hogy a vödör fala nemsokára érdes lett. Ezt a vízben lévő mésztartalom – ennek mennyisége határozza meg a víz keménységének fokát – kristály alakú ki - csapódása okozza. Ha a vödörben lévő pH - értékét megméri és azt a csapvíz pH – értékével összehasonlítja, akkor megállapítható, hogy a vödörben lévő víz pH – értéke lényegesen magasabb, mint a csapvízé.

Ez az egyszerű kísérlet is bizonyítja, hogy milyen fontos a medence vízének rendszeres kezelése, mert :

-  fertőtlenítés nélkül elszaporodnak a baktériumok ;

- algaképződés elleni vegyszeres kezelés nélkül a medence vize rövid idő alatt bezöldül ;

-  a mészkiválás elleni vegyszeres kezelés nélkül a medence fala érdes lesz, lerakódik a mész ;

- amennyiben a pH – értéket nem szabályozzák, az rövid idő alatt eltér az ideálistól.

Az uszodatulajdonos, aki medencéjének üzembehelyezése után azt hiszi, hogy rendszeres vízkezelés nélkül sokáig élvezheti az uszoda örömeit, néhány nap elteltével megtanulja a leckét. Az előző kísérletben leírt folyamat ugyanis medencéje vizében játszódik le azzal a kiegészítve, hogy minél melegebb a víz, annál gyorsabb a folyamat.


A gépi és kézi, valamint a vegyszeres vízkezelések hosszú időn át biztosíthatják, hogy a medence vize kristálytiszta, higiéniailag kifogástalan, kellemetlen szagoktól mentes legyen. A BAYROL medence vegyszerek megfelelő rendszeres használata kulcs a tökéletes minőségű medencevíz biztosításához.

Tovább

MEDENCE VEGYSZEREK 274 termék

Alkategóriák

 • VÍZFERTŐTLENÍTÉS

  Az uszodák és medencék fertőtlenítésére és az elszaporodott algák elpusztítására használjuk. 

  Fertőtlenítőszerek azok a vegyszerek, amelyek elpusztítják, a medence vizében jelenlevő mikroorganizmusokat, mint a baktériumok, algák, gombák, vírusok. Néhány fajtája a vízben terjedve betegséget vagy fertőzést okozhat. Elszaporodásuk esetén a medence vize zavarossá változhat.
  Fertőtlenítésre leggyakrabban a klór vegyületeit használjuk. 
  Szabadklór-tartalom (angolul: Free Chlorine - FC) 
  A fürdőmedence vizében annyi klórnak kell lennie, amennyi elpusztítja a fertőzést okozó mikroorganizmusokat, azonban a fürdőzők egészségére még nem ártalmas. Az ideális szabadklór-tartalom (angolul: Free Chlorine - FC) literenként 0,6-1,0 mg. 
  Klórmentes termékek használatakor nem keletkezik kellemetlen szag, nem okoz szem-, bőr- és nyálkahártya irritációt, mivel a fertőtlenítés aktív oxigén felszabadulásával megy végbe. Klórmentes fertőtlenítést előszeretettel alkalmaznak gyermekmedencékben és pezsgőfürdőkben.
 • VEGYSZEREK TAVASZI...

  Tavaszi beüzemelés és takarítás

  Cégünk vállalja medencék heti karbantartását, üzemeltetését.

  Amennyiben kéri az év közbeni rendszeres karbantartásunkat, a tavaszi beüzemelésre és takarításra KEDVEZŐBB ÁRAT tudunk adni Önnek!

  I.) Medence tavaszi beüzemelése

  A szolgáltatás tartalmazza:

  - Ingyenes kiszállást Budapesten, Diósdon, Érden, Budaörsön
  - Téli takarón lévő víz szivattyúzása
  - Vízzsákok ürítése
  - Téli takaró felszedése, összehajtása
  - Fagytestek kiszedése
  - Gépészet összerakása
  - A medencefeltöltésének elindítása
  - Gépészet próbája amennyiben padlóösszefolyóról lehetséges
  - Fagytest, téli takaró, vízszákok elhelyezése egy medencéhez közeli helyiségben

  Ára: 35.000 Ft + ÁFA

  A feltüntetett ár változhat:

  - Nincs takaró, vízzsák a medencén,
  - Fagytest nincs a vízben
  - Élményelem beüzemelése szükséges
  - Vegyszeradagoló beüzemelése és kalibrálása szükséges

  Ebben az esetben kérje egyedi árajánlatunkat!

  Az ár egyszeri kiszállást tartalmaz! A munka során feltárt hibák javítása külön ajánlat tárgyát képezik!
  A medence teljes feltöltését, így a gépészet végleges elindítását az ár nem tartalmazza!

  II.) Medence tavaszi takarítása:

  A szolgáltatás tartalmazza:

  - A medencevíz csatornába történő leengedése
  - Medence takarítása a megfelelő vegyszerekkel és eszközökkel
  - Polikarbonátos fedés lemosása

  Ára: 30.000 Ft + ÁFA-tól

  A körüljáró felület takarítása külön ajánlat tárgyát képezi.

  A feltüntetett takarítási ár a beüzemelési szolgáltatás megrendelése esetén vagy kitakart medencetestnél érvényes!

 • ALGAKÉPZŐDÉS GÁTLÓK

  Főleg kültéri medencék esetében a napfény és a meleg hatására különböző algák képződhetnek. Algásodás kialakulásának  megelőzésére szükséges algaképződést gátló folyadékot használni.


  Tévhitt, hogy  az algásodás ellen használat vegyszerek algaölő szerek  lennének, ezek a vegyszerek csak a megelőzést segítik elő! 

  Ha már bealgásodott a medence víz  akkor csak klór-sokkal lehet újta kristálytiszta a vízünk. A sokkolást követően pedig újra használni kell az algaképződést gátló folyadékot  a megelőzés végett.

 • pH- SZABÁLYOZÁS

  A medencevíz kezelésének legfontosabb része a  pH érték szabályozása. A fürdőmedence vize csak abban az esetben lesz tiszta és átlátszó, ha összetevői kémiai egyensúlyban vannak. A legelső teendő mindig medence víz kémhatásának beállítása. A víz pH értékét 7,2-7,6 érték tartomány között kell tartani. A medencevíz tisztasága és az optimális vegyszerfelhasználás nagy mértékben függ a megfelelő pH érték beállításától illetve szabályozásától. A pH értékét csökkenteni a pH mínusz,  növelni a pH plusz vegyszerekkel kell.


  Mérése automata vegyszeradagolóval,  tablettás teszterrel vagy mérőcsíkkal lehetséges, és fontos is a jó érték beállítása miatt. Ezt a pH érték mutatja a 0-14 fokozatú skálán, melyen a 7 a semleges érték. Ez alatt az érték alatt a víz savas, fölötte lúgos jellegű. A medencékhez ajánlott pH-érték kissé lúgos, mivel az emberi szem pH-értéke 7,5 körül van. A 7,2 alatti pH-érték csípi a fürdőzők szemét és korrozív hatású, így ez alatti érték nem ajánlott. A 7,8 fölött sem ajánlott, mivel ez szintén kedvezőtlen a szemnek és a klórozó szerek hatékonysága is nagymértékben csökken. 

 • PELYHESÍTÉS

  MIKOR VAN SZÜKSÉG PELYHESÍTŐSZERRE? Amikor a medencevízben a lebegő részecskék mennyisége meghalad egy értéket, a vízre eső fénysugarak szóródnak, a vizet opálosnak, zavarosnak, látjuk. Ezek az apró kolloid szennyeződések, (p. algák) a szűrőberendezéseken nem akadnak fenn. Ilyenkor a vízbe adagolt pelyhesítőszer a részecskékből nagyobb, szűrhető méretű pelyheket képez. Ezt a folyamatot nevezzük pelyhesítésnek vagy flokkulálásnak. A folyamat során a nagyobb pelyhek a medence aljára leülepednek, ezeket porszívózással távolítjuk el a vízből.

 • VÍZKŐOLDÁS

  A vízkő lerakódások szakszerű eltávolítása elengedhetetlen része a létesítmények karbantartásának. Ez nem csak esztétikai és higiéniai kérdés, hanem a gépészet megfelelő működésének is feltétele. Legyen szó akár a medencék és csővezetékek alap takarításáról, akár a fürdőt kiszolgáló egyéb helységek, mint a zuhanyzók és mosdók tisztításáról.

 • ZSÍRTALANÍTÁS

  Zsíros és szerves szennyeződések eltávolítására használható  medence vegyszerek.

 • SZŰRŐ TISZTÍTÓ SZEREK
 • JACUZZI, PEZSGŐMEDENCE

  A pezsgőfürdők, -medencék kezelésének három alappillére van: 1. fertőtlenítés; 2. pH beállítás; 3. tesztelés. 

 • SPECIÁLIS SZEREK
 • GÖNGYÖLEG /kanna,hordó/

  Göngyöleges termék vásárlása esetén, kérem válassza és helyezze a kosárba a megfelelő méretű göngyöleget is.

  A következő vásárlásánál a göngyöleg beszámításra kerül.

oldalanként
1 - 40 / 274 termék mutatása
1 - 40 / 274 termék mutatása