Szűrés

Kategóriák
Több... Kevesebb
Ár
0 Ft‎ 111000 Ft‎
Kiszerelés
Több... Kevesebb
Gyártók
Több... Kevesebb

Információ

MEDENCE VEGYSZEREK

Az uszoda illetve a medence vize nap mint nap a legkülönfélébb terheléseknek van kitéve. Hamar bekerülnek a medence vízbe  a környezetből származó szennyezőanyagok, az emberi szervezet kiválasztása révén keletkező vagy a víz által ...

Az uszoda illetve a medence vize nap mint nap a legkülönfélébb terheléseknek van kitéve. Hamar bekerülnek a medence vízbe  a környezetből származó szennyezőanyagok, az emberi szervezet kiválasztása révén keletkező vagy a víz által lemosott anyagok (hajszál, izzadság, kozmetikumok). A külső környezeti tényezők (pollen, savas eső, napsugárzás, légszennyezettség) is hozzájárulnak a vízminőség romlásához. Ha igazán örömmel szeretné belevetni magát a frissítő vízbe, célzott vízkezelésről kell gondoskodnia.Medence vegyszereink között bő választékban talál uszodák és medencék vizeinek klóros és klórmentes fertőtlenítésére, algaölésre és mentesítésre, pH szabályozásra, pelyhesítésre megfelelő medence vegyszereket különböző kiszerelésben. Termékeink között megtalálható továbbá a csempe tisztításra, zsírcsík eltávolításra, vízkőoldásra, tavaszi nagytakarításra és téliesítésre használatos vegyszereink is.

BAYROL vegyszerek:

„Az uszodák medencéjének vize él” – mivel naponta változó hatásoknak van kitéve. Az emberek, a környezet és a természet különböző szervetlen és szerves anyagot juttatnak a vízbe. Amennyiben a medence vizet nem kezeljük, akkor rövid idő alatt zavaros pocsolyává válik, mivel a kezeletlen víz a baktériumok és algák szaporodásának ideális közege.  A következőkben leírt egyszerű kísérlettel Ön is nyomon követheti, milyen gyorsan alakulhat át a jó minőségű ivóvíz baktériumokkal fertőzött „ pocsolyává ”.


Töltsön meg egy vödröt vezetékes vízzel, majd hagyja néhány napig állni. Amennyiben ezután a vödörbe meríti a kezét, akkor tapasztalhatja, hogy a vödör falai csúszósak. Ezt a csúszós bevonatot a vödör falán a fertőtlenítés nélküli vízben megtelepült és elszaporodott baktériumok okozták. Amennyiben a vödröt a napon állni hagyjuk, akkor az algák által okozott zöld elszíneződés is megjelenik. Ha az Ön csapvize ezen kívül még viszonylag kemény is, akkor az is feltűnik, hogy a vödör fala nemsokára érdes lett. Ezt a vízben lévő mésztartalom – ennek mennyisége határozza meg a víz keménységének fokát – kristály alakú ki - csapódása okozza. Ha a vödörben lévő pH - értékét megméri és azt a csapvíz pH – értékével összehasonlítja, akkor megállapítható, hogy a vödörben lévő víz pH – értéke lényegesen magasabb, mint a csapvízé.

Ez az egyszerű kísérlet is bizonyítja, hogy milyen fontos a medence vízének rendszeres kezelése, mert :

-  fertőtlenítés nélkül elszaporodnak a baktériumok ;

- algaképződés elleni vegyszeres kezelés nélkül a medence vize rövid idő alatt bezöldül ;

-  a mészkiválás elleni vegyszeres kezelés nélkül a medence fala érdes lesz, lerakódik a mész ;

- amennyiben a pH – értéket nem szabályozzák, az rövid idő alatt eltér az ideálistól.

Az uszodatulajdonos, aki medencéjének üzembehelyezése után azt hiszi, hogy rendszeres vízkezelés nélkül sokáig élvezheti az uszoda örömeit, néhány nap elteltével megtanulja a leckét. Az előző kísérletben leírt folyamat ugyanis medencéje vizében játszódik le azzal a kiegészítve, hogy minél melegebb a víz, annál gyorsabb a folyamat.


A gépi és kézi, valamint a vegyszeres vízkezelések hosszú időn át biztosíthatják, hogy a medence vize kristálytiszta, higiéniailag kifogástalan, kellemetlen szagoktól mentes legyen. A BAYROL medence vegyszerek megfelelő rendszeres használata kulcs a tökéletes minőségű medencevíz biztosításához.

Tovább

MEDENCE VEGYSZEREK 347 termék

Alkategóriák

 • KLÓROS FERTŐTLENÍTÉS

  Az uszodák és medencék fertőtlenítésére és az elszaporodott algák elpusztítására használjuk. 

  Fertőtlenítőszerek azok a vegyszerek, amelyek elpusztítják, a medence vizében jelenlevő mikroorganizmusokat, mint a baktériumok, algák, gombák, vírusok. Néhány fajtája a vízben terjedve betegséget vagy fertőzést okozhat. Elszaporodásuk esetén a medence vize zavarossá változhat. Fertőtlenítésre leggyakrabban a klór vegyületeit használjuk. 
  Szabadklór-tartalom (angolul: Free Chlorine - FC) 
  A fürdőmedence vizében annyi klórnak kell lennie, amennyi elpusztítja a fertőzést okozó mikroorganizmusokat, azonban a fürdőzők egészségére még nem ártalmas. Az ideális szabadklór-tartalom (angolul: Free Chlorine - FC) literenként 0,6-1,0 mg. 
 • KLÓRMENTES FERTŐTLENÍTÉS

  Az uszodák és medencék fertőtlenítése klór felhasználása nélkül.

 • ALGAKÉPZŐDÉS GÁTLÓK

  Főleg kültéri medencék esetében a napfény és a meleg hatására különböző algák képződhetnek. Algásodás kialakulásának  megelőzésére szükséges algaképződést gátló folyadékot használni.


  Tévhitt, hogy  az algásodás ellen használat vegyszerek algaölő szerek  lennének, ezek a vegyszerek csak a megelőzést segítik elő! 

  Ha már bealgásodott a medence víz  akkor csak klór-sokkal lehet újta kristálytiszta a vízünk. A sokkolást követően pedig újra használni kell az algaképződést gátló folyadékot  a megelőzés végett.

 • pH- SZABÁLYOZÁS

  A medencevíz kezelésének legfontosabb része a  pH érték szabályozása. A fürdőmedence vize csak abban az esetben lesz tiszta és átlátszó, ha összetevői kémiai egyensúlyban vannak. A legelső teendő mindig medence víz kémhatásának beállítása. A víz pH értékét 7,2-7,6 érték tartomány között kell tartani. A medencevíz tisztasága és az optimális vegyszerfelhasználás nagy mértékben függ a megfelelő pH érték beállításától illetve szabályozásától. A pH értékét csökkenteni a pH mínusz,  növelni a pH plusz vegyszerekkel kell.


  Mérése automata vegyszeradagolóval,  tablettás teszterrel vagy mérőcsíkkal lehetséges, és fontos is a jó érték beállítása miatt. Ezt a pH érték mutatja a 0-14 fokozatú skálán, melyen a 7 a semleges érték. Ez alatt az érték alatt a víz savas, fölötte lúgos jellegű. A medencékhez ajánlott pH-érték kissé lúgos, mivel az emberi szem pH-értéke 7,5 körül van. A 7,2 alatti pH-érték csípi a fürdőzők szemét és korrozív hatású, így ez alatti érték nem ajánlott. A 7,8 fölött sem ajánlott, mivel ez szintén kedvezőtlen a szemnek és a klórozó szerek hatékonysága is nagymértékben csökken. 

 • PELYHESÍTÉS

  MIKOR VAN SZÜKSÉG PELYHESÍTŐSZERRE? Amikor a medencevízben a lebegő részecskék mennyisége meghalad egy értéket, a vízre eső fénysugarak szóródnak, a vizet opálosnak, zavarosnak, látjuk. Ezek az apró kolloid szennyeződések, (p. algák) a szűrőberendezéseken nem akadnak fenn. Ilyenkor a vízbe adagolt pelyhesítőszer a részecskékből nagyobb, szűrhető méretű pelyheket képez. Ezt a folyamatot nevezzük pelyhesítésnek vagy flokkulálásnak. A folyamat során a nagyobb pelyhek a medence aljára leülepednek, ezeket porszívózással távolítjuk el a vízből.

 • VÍZKŐOLDÁS

  A vízkő lerakódások szakszerű eltávolítása elengedhetetlen része a létesítmények karbantartásának. Ez nem csak esztétikai és higiéniai kérdés, hanem a gépészet megfelelő működésének is feltétele. Legyen szó akár a medencék és csővezetékek alap takarításáról, akár a fürdőt kiszolgáló egyéb helységek, mint a zuhanyzók és mosdók tisztításáról.

 • Zsírtalanítás

  Zsíros és szerves szennyeződések eltávolítására használható  medence vegyszerek.

 • TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

  A tavaszi nyitás alkalmával érdemes elvégezni az ajánlott évente egyszeri vízcserét – tekintettel arra, hogy a téliesítés miatt amúgy is kevesebb víz van a medencében -.

  Az esetleg szükségessé váló takarítási munkákhoz durva súrolószert, csiszolóanyagot ne használjunk, mert az kárt tehet a medence burkolatban!

  Medence tavaszi beüzemelés lépései: - tavasszal el kell távolítani a medence téli takaróját és az azt rögzítő vízzsákokat, - ki kell szedni a medence vízből a fagytesteket,- pótolni kell, vagy újra tölteni a medence vizét a megfelelő szintre, - vissza kell szerelni az ősszel eltávolított alkatrészeket, össze kell szerelni a gépészetet, - ellenőrizni kell a szűrőben a kvarchomok állapotát (amennyiben laza, porózus, akkor csak fertőtleníteni kell. Ha a mészkő kirakódástól kezd összeállni, akkor cserélni kell, vagy savas kémhatású szűrő tisztítóval a mészkőkirakódást ki kell oldani a töltetből), - medence takarítás, porszívózás, - végül be kell adagolni az uszoda, medence vegyszerekből az induló adagot.

  Ha a medencénkbe netán valamilyen szennyeződés került, vagy nagyon elvízkövesedtek a medence falai, akkor elengedhetetlen a teljes vízmennyiség lecserélése.

  Ha a vízköves réteget nem távolítjuk el idejében, később hatalmas munkában lesz részünk, arról nem is beszélve, hogy a vízköves részek előszeretettel algásodnak be, amit aztán szezon közben porszívóval sem tudunk eltávolítani. A vízkő lerakódást savas kémhatású vízkőoldószerrel lehet eltávolítani.

 • Téliesítési vegyszerek

  Az alábbi oldalon azon  medence vegyszereinket találja, melyek a medence és a medencevíz téliesítéséhez feltétlenül szükségesek, mint pl. téliesítő folyadékok. Kérem tekintse meg őket!


  Bizonyára elégedetten használta a nyári időszakban a medencéjét. A téli időszakra történő felkészítés elkerülhetetlen feltétele annak, hogy a következő szezonban is gondtalanul használhassa. A BLABO Vegyszer Kft. készséggel áll rendelkezésére ezen feladat megoldásában is:

  A téliesítési alapszolgáltatásunk az alábbiakat foglalja magában:

  - a medence aljzat tisztítását, vegyi beállítását, a téli takaró, fagytestek, vízzsákok felhelyezését, gépészeti egységeinek szakszerű víztelenítését, a szivattyúk kiszerelését.

  Amennyiben saját maga kívánja medencéjét téliesíteni a főoldal "CSináld magad" részben segítséget adunk hozzá. Ha kérdése merülne fel, hívjon bátran minket a + 36 30 445 9510 telefonszámon.

 • SZŰRŐ TISZTÍTÓ SZEREK
 • JACUZZI, PEZSGŐMEDENCE

  A pezsgőfürdők, -medencék kezelésének három alappillére van: 1. fertőtlenítés; 2. pH beállítás; 3. tesztelés. 

 • ZUHANYKABIN TISZTÍTÁS
 • SPECIÁLIS SZEREK
 • TÓVÍZ KEZELÉS
 • GÖNGYÖLEG /kanna,hordó/

  Göngyöleges termék vásárlása esetén, kérem válassza és helyezze a kosárba a megfelelő méretű göngyöleget is.

  A következő vásárlásánál a göngyöleg beszámításra kerül.

oldalanként
1 - 40 / 347 termék mutatása
1 - 40 / 347 termék mutatása