GŐZ ILLATOK

Amellett, hogy a gőzfürdőzés nagyon is élvezetes és relaxáló, egészségünkre is kedvező hatást gyakorol. Hogyan hat szervezetünkre? 

Az illatok hangulatunkra, kedélyállapotra, érzékeinkre való hatása számos tanulmány és kísérlet szerint vitathatatlan. A szaunában...

Amellett, hogy a gőzfürdőzés nagyon is élvezetes és relaxáló, egészségünkre is kedvező hatást gyakorol. Hogyan hat szervezetünkre? 

Az illatok hangulatunkra, kedélyállapotra, érzékeinkre való hatása számos tanulmány és kísérlet szerint vitathatatlan. A szaunában, gőzben, aromakabinban, pezsgőfürdőben, és az élményzuhany alatt is számos élettani folyamat felerősödik, intenzitása fokozódik, melyhez most segítséget kívánunk adni az akciós gőz illat,olaj kínálatunkkal.

A test mindent megtesz, hogy megszabaduljon a hőtől - a bőrön és a tüdőn keresztül. Ha a külső hőmérséklet emelkedik, a hő leadásának egyetlen módja az izzadás marad. A gőzfürdőben (és a szaunában) uralkodó magas hőmérséklet esetén testünk még ilyen módon sem tudja fenntartani megszokott belső hőmérsékletét, így az emelkedni kezd. Ahogy a hő hatására felgyorsul a vérkeringés, szervezetünk hőmérséklete egyre gyorsuló ütemben növekszik. Akár 40o C-ig! És nem csak a szaunában, de a kevésbé forró gőzfürdőben is! Itt ugyanis úgynevezett hőtorlódás lép fel a szervezetben, hiszen az izzadság nem tud elpárologni testünkről.

A testhőmérséklet növekedése lényegében három tényezőtől függ:

- a gőzfürdő hőmérséklete és páratartalma

- saját izzadékonyságunk

- a gőzfürdőben eltöltött idő


Megfázásra, bőrre zseniális - de le is lazít

A gőzhöz kevert illat, olajanyag kellemes érzetet kelt, az eukaliptusz, a fenyő, a menta például átjárja és kitisztítja légzőszerveinket. A gőz megfelelő használat esetén relaxáló, stresszoldó hatása mellett a télen gyakran előforduló légúti betegségek - torokfájás, köhögés, megfázás - kezelésére is kiválóan alkalmas. A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő hatásosan kezeli a tüdőasztmát, a hörghurutot, a felső légúti hurutot, a sima köhögést, rekedtséget, torokfájást. 

A gőzfürdőben minden lelazít, csökkenti az izom- és idegfeszültséget. A hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet is jobban bírjuk utána, vagyis megelőzhetjük vele az oly gyakori tavaszi és  őszi megfázásokat!

A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt hatása, amelyet elsősorban a nők értékelnek nagyra. Javítja a bőr vérellátását és kiváló a száraz repedezett bőrre is. Ha a testápolók nem tudják helyrehozni bőrünket, próbáljuk ki a gőzt! A nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vérkeringést közvetlenül a bőr alatti erekben, és hát eleve kitágítja a pórusokat, illetve tisztítja a bőrt. 

Tovább

GŐZ ILLATOK 43 termék

oldalanként
1 - 40 / 43 termék mutatása
1 - 40 / 43 termék mutatása